Over de Geschiedenis Online Prijs


De Geschiedenis Online Prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt en bekroont de meest vernieuwende, verrassende of mooiste Nederlandse historische website of app.

De prijs is in het leven geroepen om geschiedbeoefening online te bevorderen en te belonen.

Voor wie


Alle Nederlandse websites en apps die geschiedenis als onderwerp hebben, kunnen meedingen naar de Geschiedenis Online Prijs.

De jury kijkt niet alleen naar de kwaliteit van de uitvoering, maar ook naar verrassende en creatieve onderliggende ideeën. Zo maken zowel professionele organisaties als enthousiaste vrijwilligers kans op het winnen van de Geschiedenis Online Prijs.

Vorige editie


Bij de vorige editie, in 2015, hebben zich ca. 200 historische websites aangemeld en ruim 21.000 mensen een geldige stem uitgebracht.
De websites die zich hadden aangemeld voor de Geschiedenis Online Prijs 2015, waren zeer divers en uit alle windstreken afkomstig.
We zijn benieuwd of men dit jaar weer zoveel mensen weet te mobiliseren en of we dat aantal kunnen overtreffen.

De Geschiedenis Online Prijs kent 2 onderdelen, de Juryprijs en de Publieksprijs


De Geschiedenis Online Juryprijs

De jury van de Geschiedenis Online Prijs, deze editie voorgezeten door historicus Ad van Liempt, nomineert 20 geschiedenisapps of –sites waaruit zij een winnaar kiest.

De 3 ‘beste websites of apps’ zullen uiteindelijk een prijs ontvangen.

De eerste prijs bestaat uit een bronzen beeldje dat de geschiedenis op internet uitbeeldt, speciaal ontworpen door beeldend kunstenares Gonneke van Echten.
De 2e prijs en 3e prijs bestaan uit een boekenselectie.

De Geschiedenis Online Publieksprijs

Alle aangemelde websites en apps dingen mee naar de publieksprijs.
Mobiliseer uw bezoekers, vrienden, familieleden en volledige netwerk. Hoe meer stemmen, hoe meer vreugd. U kunt overigens op meerdere websites, 1 stem uitbrengen.

Degene die de meeste stemmen weet te vergaren ontvangt een bedrag van € 1.250,-. De nummers 2 en 3 ontvangen een bedrag van respectievelijk € 750,- en € 500,-.

 

Partners


De Geschiedenis Online Prijs is een initiatief van