Oorlogsdoden Nijmegen 1940-1945


Oorlogsdoden Nijmegen 1940-1945

http://www.oorlogsdodennijmegen.nl
Een prachtig initiatief dat hier in België als inspiratie kan dienen.

Pieter Serrien (auteur Tranen over Mortsel)
17 januari 2017
Deze site vermeldt niet alleen de Nederlandse burgers en militairen, die het leven verloren hebben in WO II, maar ook alle Duitse en Geallieerde slachtoffers op een rustige manier
11 januari 2017
Deze website geeft op een prachtige manier personen die tijdens de Tweede Wereldoorlog door oorlogshandelingen om het leven zijn gekomen in of buiten Nijmegen (maar die in de stad woonden, werkten of tijdelijk verbleven of daar begraven werden) een gezicht en houdt de herinnering aan deze mensen levend. Daarnaast laat deze website zien hoe belangrijk en van waarde informatie uit (oude) archieven kan zijn.
11 januari 2017
door deze website krijgt oorlog een gezicht
11 januari 2017
Mooie site met een prachtige doelstelling: de oorlogsdoden een gezicht geven. Nog steeds belangrijk voor nabestaanden en voor de latere generaties om te ervaren dat achter elk getal van slachtoffers een persoonlijk drama schuil gaat.
09 januari 2017
indrukwekkend overzicht van oorlogsdoden in en om Nijmegen - velen hebben een 'gezicht 'gekregen, niet alleen letterlijk door fotomateriaal maar ook door soms hele gedetailleerde informatie over de persoon of het gezin.
09 januari 2017
Deze prachtige website houdt de herinnering aan de ruim 2000 Nijmeegse oorlogsslachtoffers levend voor de volgende generaties. Deze mensen mogen niet vergeten worden. Bovendien maakt de website duidelijk wat oorlog teweeg brengt.
09 januari 2017
Deze door historici gedragen database-annex-website over de oorlogsdoden van Nijmegen in de Tweede Wereldoorlog is inmiddels uitgebreid getest. Ze blijkt voor gebruikers heel handig om meer te weten te komen over de duizenden in Nijmegen gevallen dan wel begraven oorlogsdoden. En voor redacteuren zijn nieuwe gegevens eenvoudig online in te voeren. De site levert wekelijks gemiddeld tien reacties op en 3500 unieke bezoekers, aldus de statistiek van provider en ondersteuner Systemec B.V. te Venlo. Het samen met Systemec ontwikkelde model is ook voor andere gemeenten goed te gebruiken. De werkgroep zou dat toejuichen, want dat zou ertoe bijdragen dat ook de oorlogsdoden van elders beter gedocumenteerd worden en aldus een gezicht krijgen.
01 december 2016

Partners


De Geschiedenis Online Prijs is een initiatief van