De jury


De jury bestaat uit...

Ad van Liempt, juryvoorzitter.
Ad van Liempt is een Nederlands journalist, auteur van oorlogsboeken en tv-programmamaker. Hij werkte bij het NOS Journaal en had leidinggevende functies bij Studio Sport, NOS-Laat en NOVA. In 2000 was hij medeoprichter en eerste eindredacteur van het geschiedenisprogramma Andere Tijden. Later werd hij, tot zijn vertrek in 2010, chef van de afdeling geschiedenis van NPS/VPRO. Sinds 2006 is hij bijzonder lector onderzoeksjournalistiek aan de Hogeschool Utrecht.

Julie Blussé

Julie Blussé is journalist en redacteur bij het geschiedenisprogramma OVT. Ze werkt daarnaast aan de radioserie Tijdgeest, over vreemde ideeën uit het verleden.

Arjan den Boer is publicist over monumenten en producent van apps over (cultuur)geschiedenis. Hij was tot 2012 vennoot van ab-c media, webbureau voor musea, archieven en monumenten. In 2015 won de door hem geproduceerde app ‘Tijdreis 2000 jaar Domplein in Utrecht’ de Geschiedenis Online Juryprijs.

 

Huibert Crijns is werkzaam als Collectiespecialist Geschiedenis bij de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag. Als gastdocent geeft hij college over militaire geschiedenis aan verschillende universiteiten.

Gerard Mulder is sinds 2015 directeur van DE REE archiefsystemen. Het IT-bedrijf dat software ontwikkelt om collecties te beschrijven, te beheren en te presenteren op het internet. Gerard was vanaf dag 1 betrokken bij de ontwikkeling en realisatie van Archieven.nl.

Uitreiking Geschiedenis Online Prijs


De uitreiking van de Geschiedenis Online Prijs vindt dit jaar plaats op donderdag 16 februari aanstaande.
Vanaf 13.30 uur bent u van harte welkom.

Ook dit jaar is de toegang gratis.

Echter, in verband met de workshops die dit jaar het programma sieren, willen wij u vragen uw aanwezigheid vóór 13 februari as.  aan ons kenbaar te maken. Dit is heel eenvoudig via dit formulier.

Het programma van de Geschiedenis Online Prijs zit er op 16 februari as. als volgt uit:

13.30 uur:              Welkom en inleiding

14.00 – 15.00 uur:  3 Workshops:

•    Redactionele vormgeving/editorial design voor web en app. Een optimaal samenspel tussen vorm en inhoud, door Arjan den Boer
•    Arius van Tienhoven, Nederlands arts in de Balkanoorlogen. Een verhaal van foto’s en krantenartikelen, door Huibert Crijns
•    Collectiebeheer voor Historische Verenigingen, door Rosanne ten Caat, consultant DE REE archiefsystemen

15.00 – 15.30 uur: Koffie/thee

15.30 – 16.30 uur: Prijsuitreking

16.30 uur:             Afsluiting en borrel

Partners


De Geschiedenis Online Prijs is een initiatief van