De jury


De jury bestaat uit...

 Ad van Liempt, juryvoorzitter.
Ad van Liempt is een Nederlands journalist, auteur van oorlogsboeken en tv-programmamaker. Hij werkte bij het NOS Journaal en had leidinggevende functies bij Studio Sport, NOS-Laat en NOVA. In 2000 was hij medeoprichter en eerste eindredacteur van het geschiedenisprogramma Andere Tijden. Later werd hij, tot zijn vertrek in 2010, chef van de afdeling geschiedenis van NPS/VPRO. Sinds 2006 is hij bijzonder lector onderzoeksjournalistiek aan de Hogeschool Utrecht.

Julie Blussé

Julie Blussé is journalist en redacteur bij het geschiedenisprogramma OVT. Ze werkt daarnaast aan de radioserie Tijdgeest, over vreemde ideeën uit het verleden.Arjan den Boer is publicist over monumenten en producent van apps over (cultuur)geschiedenis. Hij was tot 2012 vennoot van ab-c media, webbureau voor musea, archieven en monumenten. In 2015 won de door hem geproduceerde app ‘Tijdreis 2000 jaar Domplein in Utrecht’ de Geschiedenis Online Juryprijs.

 

Huibert Crijns is werkzaam als Collectiespecialist Geschiedenis bij de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag. Als gastdocent geeft hij college over militaire geschiedenis aan verschillende universiteiten.Gerard Mulder is sinds 2015 directeur van DE REE archiefsystemen. Het IT-bedrijf dat software ontwikkelt om collecties te beschrijven, te beheren en te presenteren op het internet. Gerard was vanaf dag 1 betrokken bij de ontwikkeling en realisatie van Archieven.nl.

 

 

 

Partners


De Geschiedenis Online Prijs is een initiatief van