Top 10 Publieksprijs 2012

1 Mijnmuseum de Beukel 1849
2 Graftombe.nl 1329
3 Genver 1280
4 Oorlogsliefdekind 935
5 Feijenoordse meesters 595
6 Haagse Bunkerploeg 571
7 De Gouden Eeuw 562
8 Java Post 555
9 Vereniging Oud Hoorn 516
10   013 Still On Patrol 515

 

Bekijk hier top 100

Totaal aantal stemmen: 18648

logo hist nieuwsblad

 

Archieven.nl

 

DE REE archiefsystemen

 

 

Geschiedenis Online Prijs bekroont beste historische website

Prijs wordt begin 2015 weer uitgereikt

Van professionele archiefdiensten, musea en verenigingen tot enthousiaste amateurs die zich volledig richten op één historisch thema: alle websites over geschiedenis kunnen in 2015 weer dingen naar de Geschiedenis Online Prijs!

 

Tweejaarlijks

De Geschiedenis Online Prijs wordt iedere twee jaar georganiseerd. De organisatie heeft ervoor gekozen om de frequentie te verlagen naar tweejaarlijks, om zo alle deelnemende organisaties de mogelijkheid te bieden om campagne te voeren en zich optimaal op het evenement te kunnen voorbereiden.

In november 2014 begint de campagne voor de Geschiedenis Online Prijs. Websites kunnen eerst worden aangemeld, waarna het publiek zijn stem kan uitbrengen.

 

Doel van de Geschiedenis Online Prijs

De prijs is in het leven geroepen om verzorgde en goed toegankelijke historische websites te waarderen. Als een website gebruiksvriendelijk is en een goede ontsluiting van de historische informatie biedt, zullen bezoekers de site vaker vinden, langer blijven en er eerder terugkomen. Daarnaast willen de organisatoren met de prijs geschiedenis op internet stimuleren.

Eerdere winnaars van de Geschiedenis Online Prijs waren Anno Drenthe, Vele Handen, het Anne Frank Huis en het Scholtenhuis.

 

Partners

De Geschiedenis Online Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, DE REE archiefsystemen en Archieven.nl.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over de Geschiedenis Online prijs kunt u terecht op www.geschiedenisonlineprijs.nl, die in de loop van 2014 alle benodigde informatie zal bieden omtrent de uitreiking van de prijs in 2015.

 

Laatste nieuws

Het Historisch Nieuwsblad, het Nationaal Archief en DE REE archiefsystemen feliciteren de winnaars van de Geschiedenis Onlineprijs: Anno Drenthe en de winnaar van de Geschiedenis Online Publieksprijs: Mijnmuseum De Beukel.

De Geschiedenis Online Prijs

De Geschiedenis Online Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste historische website van het afgelopen jaar.

Lees meer over de prijs