Geschiedenis Online Prijs bekroont beste historische website


Aanmelding gaat in december van start

Van professionele archiefdiensten, musea en verenigingen tot enthousiaste amateurs die zich volledig richten op één historisch thema: alle websites en apps over geschiedenis kunnen zich binnenkort weer aanmelden voor de Geschiedenis Online Prijs!

Aanmelden vanaf 1 december

Van 1 december tot en met 19 december kunnen professionals en amateurs die willen meedingen naar de prijs hun geschiedeniswebsite of –app aanmelden via www.geschiedenisonlineprijs.nl. Ook derden mogen een site of app nomineren. De enige voorwaarde voor deelname is dat een website of mobiele applicatie gerelateerd moet zijn aan geschiedenis.

Twee prijzen

maarten-van-rossemDe jury van de Geschiedenis Online Prijs, deze editie voorgezeten door historicus Maarten van Rossem, nomineert 10 geschiedenisapps en –sites waaruit zij een winnaar kiest.

Daarnaast is er ook de Geschiedenis Online Publieksprijs: hiervoor kan het publiek via de website stemmen op zijn favoriete site of app.Prijsuitreiking

Na sluiting van de aanmeldingsperiode, mag het publiek tussen 20 december en 10 februari zijn stem uitbrengen via www.geschiedenisonlineprijs.nl om een winnaar van de publieksprijs te kiezen.

Eind januari worden de 10 genomineerden van de juryprijs bekendgemaakt, waarna op donderdagmiddag 12 februari de uitreiking van beide prijzen plaatsvindt in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag.

Partners

De Geschiedenis Online Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, DE REE archiefsystemen, de Koninklijke Bibliotheek en Archieven.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Geschiedenis Online Prijs kunt u terecht op www.geschiedenisonlineprijs.nl, die alle benodigde informatie biedt omtrent de prijs.

 

Foto's

Deze foto's zijn door kandidaten geüpload